Snelle wraps met kip en jalapeño mayonaise

Soms heb je van die dagen dat je geen idee hebt wat je gaat koken. Of het is te warm buiten, of je bent laat thuis en wilt snel toch iets lekkers en gezonds op tafel zetten.

Op die dagen maak ik vaak wraps. Gisteren was weer zo’n dag. Binnen no time stond dit gerecht op tafel. Zelfs de kinderen, die normaal gesproken voor een wrap gaan met mayonaise, sla, tomaat en komkommer en zonder vleesvulling, hebben gesmuld van deze kip wraps!

Een tortillawrap met daarop een mengsel van kip, paprika, tomaat, sla, komkommer, geraspte kaas en een drizzle van jalapeño mayonaise.

Kinderen vinden het leuk om de wraps zelf te beleggen. Ik zet dan alle ingrediënten op kleine borden of in kommetjes op tafel en dan kan iedereen zelf zijn eigen wrap opbouwen met dingen die hij/zij lekker vindt. En daarna de wrap oprollen (en opeten), het leukste klusje!

Bord met een doorgesneden wrap met daarin een mengsel van kip, paprika, tomaat, sla, komkommer en een drizzle van jalapeño mayonaise. Het bord is gegarneerd met blaadjes sla en een oranje tomaat

Snelle wraps met kip en jalapeño mayonaise

Deze wraps met een mengsel van kip, ui, rode paprika en knapperige tomaat en komkommer staan binnen een mum van tijd op tafel. De pittige jalapeño mayonaise maakt het af.
Printen Pinterest
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:15 minuten
Totale tijd:25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 wraps
  • 350 gram kipfilet
  • 1 flinke ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ½ limoen
  • snufje peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
Jalapeño mayonaise
  • ½ limoen uitgeperst
  • 1 groene jalapeño peper
  • 100 gram yogonaise
  • 50 gram (magere) yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 koffielepel mosterd
  • snufje peper
  • snufje zout
Voor erbij
  • ½ krop sla
  • ½ komkommer
  • 4 tomaten in plakjes
  • restje geraspte kaas

Zo maak je het

  • Snijd de jalapeño peper doormidden en haal de pitjes eruit
  • Doe alle ingrediënten voor de jalapeño mayonaise in de hakmolen en mix tot een gladde massa. Zet weg in de koelkast tot gebruik
  • Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Snijd de kip in stukjes en de paprika in blokjes
  • Verhit de olie in een pan en bak de kipstukjes op hoog vuur kort aan
  • Doe de ui en het teentje knoflook erbij en bak mee totdat de ui glazig ziet
  • Voeg de rode paprika toe en bak een paar minuten mee
  • Meng de paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder en korianderpoeder door elkaar en strooi over het wrapmengsel heen. Roer goed door elkaar
  • Voeg vervolgens het limoensap toe en laat nog even meebakken
  • Je kunt de wrap nu gaan opbouwen. Leg de wrap plat voor je neer en smeer één à twee eetlepels van de jalapeño mayonaise op de wrap
  • Beleg de wrap vervolgens met een paar blaadjes sla en wat van het kipmengsel
  • Doe er eventueel nog plakjes tomaat en komkommer bij en bestrooi met de geraspte kaas
  • Vouw de uiteinden een beetje over de wrapvulling heen en rol de wrap op
  • Herhaal voor de overige wraps

Serveersuggesties

Ik gebruikte geraspte jonge kaas voor de wraps, maar geraspte cheddar smaakt ook erg lekker erbij.

Dit vindt je misschien ook lekker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vindt je van dit recept?